Meteen naar de inhoud

Is je kat verzekeren noodzakelijk?

Er is geen manier om te anticiperen op wat er in de toekomst zal gebeuren met je kat. Een goede huisbaas zal uit liefde en plichtsbewustzijn voor zijn zieke dier zorgen, maar de medische kosten voor het verzorgen van een dier zoals medicatie of zelfs operaties kunnen hoog oplopen. Een kattenverzekering is niet noodzakelijk maar beschermt wel tegen onverwachte veterinaire rekeningen.

 Waarom je kat verzekeren?

De kosten van een huisdierenverzekering zijn afhankelijk van veel verschillende factoren (leefijd, ras, reeds aanwezige aandoeningen…). Daarbij is elk huisdier uniek en is er geen one-size-fits-all prijs om uw kat te verzekeren. Doe dus grondig onderzoek om erachter te komen welke polis geschikt is voor u en uw nieuwe, beste vriend.

Het is een goed idee om een ​​verzekering vroeg genoeg af te sluiten, want ook een kitten kan een ongeluk of ziekte krijgen en vooral oudere huisdieren lopen een groter risico op chronische aandoeningen. Deze kunnen regelmatige dierenartsbezoeken, procedures en medicatie met zich meebrengen, dus een verzekering kan een betere waarde zijn dan deze uit eigen zak te betalen. Houd er rekening mee dat sommige verzekeringspolissen hogere leeftijdsgrenzen hebben, dus leeftijd kan soms een factor zijn bij het abonnement dat u kiest.

Waar moet je op letten?

Het komt erop neer dat u altijd de juiste vragen moet stellen voordat u een kattenverzekering afsluit. Zo zal de verzekering niet uitkeren wanneer je kat reeds een aandoening of operatie nodig had voordat je de verzekering afsluit, dit valt eigenlijk te vergelijken met een hospitalisatieverzekering voor mensen.

  • Kijk naar het scala aan aandoeningen en soorten behandelingen die worden gedekt. Onderzoek of de volledige kosten van diagnostiek zoals MRI-scans of CT-scans zijn inbegrepen.
  •  Kijk naar eventuele limieten voor de kosten van individuele behandelingen.
  • Bovendien kan het zijn dat u in de toekomst een beperkte dekking heeft of dat u te maken krijgt met hogere premies.
  • Wat met tandheelkundige aandoeningen, is die zorg verzekerd?
  • Is je dier verzekerd als je die mee hebt in het buitenland?
  • Ben je verzekerd als je kat schade berokkent aan eigendommen van andere personen?

Voordelen van het verzekeren

Er gaat niets boven het hebben van een nieuw huisdier in je leven. Bescherm ze vanaf het begin tegen onverwachte verwondingen of ziektes door de juiste verzekering te kiezen.

Wanneer je voor het eerst een nieuw huisdier mee naar huis neemt, komt de gedachte niet eens bij je op dat ze een ongeluk krijgen of ziek worden. Of je nu een puppy of kitten hebt, of je hebt ervoor gekozen om een ​​ouder huisdier te herplaatsen, de eerste paar weken waarin je elkaar leert kennen, zijn erg leuk. Maar huisdieren zijn onvoorspelbaar en een ziekte of verwonding kan op elk moment gebeuren. Daarom is het verstandig bij het binnenhalen van je nieuwe kitten of kat onmiddellijk te verzekeren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *